Na 25-30 biszkopcików
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Pod konniec ubijania dodajemy cukier i pojedyńczo zółtka. Przez sito przesiewamy mąki i delikatnie drewnianą łyżką mieszamy całość do połączenia składników. Na blaszce wykłądamy papier do pieczenia i przez rękaw cukierniczy wyciskamy dowolne kształty biszkoptów. Pieczemy w temp 150 stopni przez około 6 minut. Moje zanim wyłączyłam piekarnik były ładnie wyrośnięte i w miarę blade. Ponieważ nie otwierałam piekarnika od razu zdązyły się ładnie zarumienić już przy wyłączonym piekarniku.
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.