Składniki na 2 szklanki:
Tapiokę namocz w mleku około 20 minut. Dodaj wanilię. Następnie podgrzej całość w rondelku, tapioka nabierze objętości i wchłonie całe mleko. Całość podgrzewaj na bardzo małym ogniu i mieszaj często, aby kuleczki nie przywarły do dna.
Kiedy mleko zostanie wchłoniętę, podziel masę na dwie części. Jedną połącz z kakao. Po wystudzeniu można dosłodzić miodem.
W miseczce układaj warstwami najpierw białą część , następnie ciemną.
Smacznego !
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.