Na stolnicę nasyp mąkę, zrób w niej zagłebienie i umieść tam jajka, masło i sól. Ugniataj ciasto przez jakies 5-10 minut,aż będzie elastyczne, zwięzłe i łatwo będzie odchodziło od stolnicy. W razie konieczności podsypuj mąką.
Następnie weź wałek, podziel ciasto na 3-4 kule. Rozwałkuj ciasto bardzo bardzo cieniutko. Nożem potnij je na równe prostokąty, umieść jeden na drugi i zwiń w rulon. Tnij na cieniutkie paseczki.Postąp tak z każdym kawałkiem ciasta.
W dużym garnku zagotuj wodę ,dodaj soli. Wrzuć makaron i gotuj ok 5-10 min.
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.