Składniki:
200g sera twarogowego tłustego
50 g ulubionego sera ( mogą być różne rodzaje)
2 łyżki masła
1 jajko
odrobina sody oczyszczonej
W garnuszku lub na patelni rozpuść masło, dodaj sery. Mieszaj na niewielkim ogniu aż całość się rozpuści . Dodaj sodę oczyszczoną ( max 0,5 łyżeczki). Poczekaj aż całość się rozpuści na gładką masę. Mieszaj caly czas, aby ser nie przywarł do rondelka. Wbijamy jajka i mieszamy aż się ładnie połączą z masą i delkatnie zetną. Przekładamy do miseczki.
Z tej ilości składników wyjdzie Ci całkiem sporo serka :)
Smacznego
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.