Składniki
Wszystkie składniki wrzuć do naczynia miksującego i delikatnie zmiksuj. Niech to będą jedne, dwa obroty blendera ( u mnie thermomix na mocy 4, przez 4 sekundy), nie chodzi o to, aby zrobić gładkie ciasto, raczej troszkę przełamać grubość orzechów i zmieszać z całością.
Następnie dodaj miód, ja troszkę go podgrzałam, aby lepiej mi się łączył z resztą składników.
Blachę wyłóż papierm do pieczenia.
Wyłóż granolowe ciasto i dokładnie uformuj na dnie tortownicy.
Piecz w temperaturze 180 stopnie przez 20-30 minut ( do zarumienienia)
Całości pozwól się dobrze wystudzić.
Góra:
Ja na wierzchu ułożyłam ubitą śmietankę z kokosa ( z puszki z mleka kokosowego), możesz jednak dać jogurt naturalny, serek mascarpone z kremówką ... do wyboru :) dodatkowo- owoce :)
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.