Składniki :
ok 240g czarnej ugotowanej fasoli
1/2 awokado
0,5 szklanki brązowego cukru( my nie dodałyśmy i wyszyły słodkie)
3 łyżki kakao w proszku
1/2 szklanki orzechów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ekstrakt waniliowy ( nie żałowałam ;P )
1 łyżka oleju kokosowego
0,5 szklanki mleka kokosowego (bądź innego roślinnego)
szczypta soli
150 g gorzkiej czekolady
Najpierw roztopiłam gorzką czekoladę w rondelku w kąpieli wodnej, następnie zmieliłam orzechy ( niezbyt dokładnie- żeby były wyczuwalne takie grudki). Wszystkie składniki wrzuciłam do misy maszyny blendującej i wszystko zmiksowałam na gładką masę.
Piekłam w formach na muffinki przez ok 30 min w 180 stopniach :)
Prawda, że proste?
Przyznam szczerze- nie sądziłam, że wyjdą takie pyszne :) na pewno trafią na listę moich ulubionych muffinek
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.