Pulpety rybne w sosie bolognese / 1 porcja
Składniki:
Przygotuj pulpety : Rybę możesz zmielić lub bardzo drobno posiekać nożem. Dodaj do niej pełnoziarnistą bułkę tartą, jajko oraz pieprz i sól. Wymieszaj dokładnie i uformuj pulpety.
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj pokrojoną cebulkę, następnie starte na tarce marchew i pietruszkę. Podsmaż i zalej wodą. Gotuj około 30 minut. Następnie ułóż na gotujący się bulion delikatnie pulpety, kiedy się zetną z jednej strony, przełóż je na drugą stronę. Gotuj. Dodaj Przecier pomidorowy oraz pokrojony w drobne paski seler naciowy. Dopraw solą i pieprzem oraz oregano ( około 1 łyżeczki oregano). Możesz dodać również majeranek. Gotuj około 30 minut.
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.