1/3 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka mleka roślinnego ( lub zwykłego)
6 jajek
sól i pieprz
2 łyżki bułki tartej
koperek, szczypiorek, pietruszka- co tylko lubicie ( może być i bez)
bułka tarta do obtoczenia
Ugotować kaszę jaglaną na mleku ,a jajka ugotować na twardo ( 5 jajek). Ugotowaną kaszę i jajka w misce rozgnieść widelcem, dodać jedno surowe jajko i bułkę tartą. Przyprawić. Dodać zieleninę. Uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć ( u nas na oleju rzepakowym ) aż się zarumienią :) Są naprawdę pyszne :)
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.