Składniki :
- 1 gałązka rabarbaru
-3 truskawki
-3-4 łyżki płatków owsianych
-250-300 ml mleka lub napoju roślinnego
-łyżeczka masła
Do rondla wrzuć masło, rozpuść je, dodaj obrany i pokrojony rabarbar, gotuj aż zmięknie, następnie dodaj truskawki, gotuj minutkę- wyłącz i przykryj pokrywką.
Płatki owsiane zalej mlekiem i gotuj do miękkości. Następnie przełóż je do miski i wylej na nie rabarbar z truskawkami
Smacznego ! :)
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.