Coś na smakowite śniadanie, podwieczorek? Zapraszamy na chrupiące gofry, w wersji znacznie zdrowszej.
Składniki:
Dodatki: owoce, bita śmietana, dżem, jogurt owocowy, ....
Białka ubijamy na sztywną pianę. W osobnym naczyniu miksujemy ze sobą resztę składników. Do masy dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy całość. Nie miksujemy już, gofry będą bardziej chrupiące. Odpowiednią porcję wylewamy na nagrzaną wcześniej gofrownicę i pieczemy. Studzimy na kratce, aby nie zmiękły.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.