Zupa z soczewicy
1 cebula
2 marchewki
1 szklanka brązowej bądź zielonej soczewicy( nalezy ją wcześniej namoczyć)
Kawałek selera
Pietruszka
5-6ziemniaków
0,5 szklanki groszku
Bulion
Śmietana
Cebulkę podsmaż, dodaj starte na tarce warzywa i namoczoną soczewicę. Podsmażyc przez ok 10 min. Zalej całość bulionem. Ziemniaki należy pokroić w kosteczkę i dodac do zupy. Wszystko gotowac az do momentu kiedy ziemniaki i soczewica będą miękkie. Na koncu dodać groszek i zabielić zupę śmietaną. Doprawić do smaku.
Jest naprawdę pyszna:)
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.