Składniki -
Komosę ugotuj w osolonej wodzie, kiedy przestygnie delikatnie ją zmiksuj blenderem ( 2-3 ruchy, tak aby jej struktura była wyczuwalna). Następnie dodaj startą na tarce cukinię ( cukinię przekrój na pół, pozbądź się nasion, następnie zetrzyj), jaja i bułkę tartą. Całość dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i papryką słodką. Dokładnie wymieszaj masę, następnie uformuj z niej kotleciki. Piekarnik nastaw na 200 stopni, blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż kotleciki i delikatnie skrop oliwą z oliwek. Piecz około 30 minut (długość pieczenia zależna jest przede wszystkim od grubości kotlecików) Bułkę przekrój na pół, dodaj sałatę, ulubione warzywa i burgera z komosy.
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.