Składniki
Suche składniki ( otręby, bakalie, ewentualnie cukier)umieszczamy w maszynie blendującej ( u mnie termomix) i mielimy na pył. Później dodajemy mokre składniki i rączkami wyrabiamy wszystko aż do bardzo dokładnego połączenia składników. Formujemy małe kuleczki i delikanie ugniatamy. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Pieczemy na brytfanie wyłożonej papierem przez ok 20-30 min. Moje ciasteczka zrobiłam dość grube więc piekłam 30 min, jeśli Ty wolisz cienkie piecz krócej :)
Smacznego!
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.