Składniki:
-300 g brukselki
-1 jabłko
-garść orzeszków piniowych
-2 łyżki cukru kokosowego
-sok z połowy cytryny ( możesz również dodać startą skórkę)
-2 łyżki oliwy z oliwek
Brukselkę umyj , obierz i posiekaj ( ja - ponieważ jestem mega leniwa użyłam thermomixa 7-10 sekund obroty na 5). Następnie jabłko porój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wsyp brukselkę i podsmaż aż zmięknie ( około 5 minut) następnie dodaj sok z cytryny i skórkę, jabłko. Całość możesz doprawić delikatnie solą. Na czystej patelni podpraż orzeszki piniowe. Dosyp je do naszej brukselki.
Ja podałam je z paluszkami rybnymi z Halibuta
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.