SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Ciasto: Do miski wsypać mąkę owsianą i pszenną, zmielone orzechy, migdały, cukier i jajko. Dodać zimne masło i zagnieść, aż wszystko się połączy. Schować na chwilę do lodówki.
Jabłka: Świeże jabłka pokroić dowolnie i włożyć do dużego garnka, dodać tymianek. Smażyć przez ok. 15 minut. Doprawić cynamonem i w razie konieczności dodać trochę cukru lub miodu.
Teraz połową ciasta wylepić spód formy ( u mnie mała tortownica), a na wierzch wyłożyć jabłka. Do drugiej części ciasta dodać wiórki kokosowe, zagnieść palcami. Ciasto rozsypać na jabłkach. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut w temp. 180 st. C.
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.